Proč Winegas?
Jedna desetina hmoty vinného moštu při fermentaci bez užitku uniká a poškozuje atmosféru
S naší technologií dokážeme zachytit až jednu desetinu hmotnosti vinného moštu v podobě plynů a aerosolů s vysokým obsahem CO2. Kvasné plyny lze využít při sycení tichých vín, nealko nápojů, nízkoalkoholických nápojů, chlazení příjmu hroznů, inertizaci procesu plnění, ochranu vína před oxidací či jiné technické aplikace. To vše s vysokou přidanou hodnotou - kvasný plyn je totiž přírodní, jemnější a lépe rozpustný v kapalinách a navíc je Váš, což dává velký prostor pro vlastní příběh, PR a marketing Vaší firmy. Hlavní výhodou jímání je "offsetování" neboli nahrazování technického CO2 a tím snižování uhlíkové stopy celého vinařství.
10 000 litrů
210 g.l–1
zkvasitelných cukrů
500 000 litrů
CO2
1 000 kg
kapalného plynu